Haosul pe care îl percepi în exterior e acea oglindă care îți arată că sunt locuri în viața ta unde ai nevoie să te uiți cu mai multă atenție.

Mereu am crezut despre mine că sunt o mică furtună de idei și dorințe, că mă apuc de 20 de lucruri deodată și că nu termin niciunul. Am clarificat cu mine că asta venea din dorința de a-mi descoperi adevărata esență și nu din dorința de a face de toate.

Am încercat, de-a lungul timpului, destul de multe și diverse. Când eram la școală, am cântat într-un cor, după care am făcut teatru pentru copii și de păpuși aproximativ 5 ani. Am trecut apoi la teatru pentru adulți, pe care l-am practicat mai bine de 4 ani. Am pictat icoane pe sticlă, am făcut cursuri de dicție și improvizație. Poate vă întrebați ce legătura are asta cu Coaching-ul. Toate astea m-au ajutat să văd lumea prin alți ochi, să mă conectez la oameni, la emoții, la vieți imaginate și netrăite. Am iubit și iubesc poveștile. Și de aceea, în ceea ce fac, primesc cu brațele deschise poveștile oamenilor și îi ajut să și le rescrie în unele mai frumoase, folosindu-și propriile instrumente.

Experimentul meu cu viața nu s-a oprit la teatru, la artă și cultură. Am absolvit Facultatea de Comunicare și Relații Publice, după care un Masterat de Project Management cu predare în limba engleză, am o acreditare ca Tehnician Nutriționist (nu am practicat asta prea mult), după care mi-am luat Certificarea de Coach. Am lucrat ca dădacă, am fost secretară într-o firmă de deratizare, administrator într-un departament juridic într-o companie mare din industria de gaze și petrol, project manager într-un departament de Managementul Performanței în Resurse Umane, în aceeași companie, după care am trecut în domeniul IT, ca și consultant în Soluții de HR, în una din cele mai mare companii de IT din lume.  Încă lucrez ca și consultant într-un job full-time și sunt soloprenor pe partea de Coaching.  

Ți-am spus că îmi plac poveștile, nu? 😊))

Motivul pentru care am povestit asta, este pentru că vreau să îți transmit că dacă ai încercat mai multe înainte de a ajunge pe drumul pe care îl consideri al tău, nu e nimic greșit în asta. Cum am  putea să ne dăm seama care e prăjitura noastră preferată, dacă nu gustăm din mai multe? Același lucru e și în viață.

Apropo de ceea ce spuneam mai sus, că mereu am crezut despre mine că mă apuc de multe și nu termin niciunul, am conștientizat, în timp ce ți-am povestit toate astea, că nu am lăsat nimic din cele de mai sus neterminate. Asta ca să obervăm împreună cât de puternic e ceea ce gândim despre noi, deși de multe ori nu e adevărat. Am învățat ulterior să transform tot ceea ce gândesc negativ despre mine. Din sunt haotică, am transformat în uite cât de multe lucruri am experimentat, din am făcut prea multe în uite la câtă diversitate personală am acces. Și tot așa.

Am participat lunile trecute la un Workshop susținut de Manuela Ciugudean (pe care dacă nu o urmăriți, vă recomand să o faceți, încât împărtășește foarte multe informații utile) și mi-a rămas în minte un gând: haosul vine din inabilitatea de a lua decizii, care e legată de incapacitatea de a gestiona timpul și din lipsa de a spune nu. A fost o oglindire minunată pe care Manu mi-a făcut-o, pentru că eu am crezut mereu despre mine că îmi e greu să iau decizii și că îmi este dificil să spun nu, de teamă să nu îi supăr pe cei din jurul meu. Încă o dată, cât e de important ceea ce gândim despre noi. Pentru că în ce credem, acolo vom pune resursele. Și în ce punem resursele, acolo crește. Acel moment m-a ajutat să îmi doresc din nou să mă uit la mine să văd ce e important pentru mine și la ce am nevoie să renunț. Mulțumesc, Manu 😊.

Așa că dacă ai sentimentul că te regăsești într-o stare de haos, vreau să îți împărtășesc trei lucruri cu care poți începe, astfel încât să faci un pic de lumină și ordine.

Analizează

Fă o analiză a unei zilei, mai cu seamă a activităților tale dintr-o zi. Unde investești cel mai mult timp, e ceva ce ai putea să automatizezi, e investiția de timp în raport cu prioritățile tale? Ți-ai setat anumite obiective pe care le urmărești? E o strategie pe care vrei să o implementezi? Cele din urmă fiind mai ales utile în business. Spațiul de aici nu permite o aprofundare a acestui subiect, însă poți face asta alături de un Coach, în cazul în care simți că ai nevoie de asta. Mie îmi poți scrie la contact@andreeanegoita.ro.

Decide

Învăț din cei ce în ce mai mult că orice schimbare începe cu o decizie clară. Decide să te uiți la tine în primul rând, decide că vrei să nu te mai privești cum te priveai de obicei, decide că poți să obții ceea ce îți dorești, atât cât timp pui resursele în direcția potrivită. Fii deopotrivă conștientă de puterea din spatele unei decizii. Știu că uneori poate fi dificil, de aceea și aici te încurajezi să faci asta cu cineva alături, mai ales dacă în general, îți este dificil și îți lipsește curajul de a lua decizii clare și hotărâte.

Săptămâna de 3 zile

Împarte săptămânile tale în trei zile. Eu am preluat această idee de la mentorul meu și m-am gândit să ți-o împărtășesc și ție. Ordinea zilelor o poți stabili tu în funcție de cum crezi că ți se potrivește. După ce ai terminat de stabilit care sunt cele trei zile cu care îți începi fiecare săptămână și ce obiective vrei să atingi în cadrul lor, ia-o de la capăt. Adică dacă începi cu ziua de admin de luni, joi vei avea din nou zi de admin și tot așa.

Ziua 1 –  Admin day. Va fi ziua în care te vei ocupa în principiu de administrare. De trimis mail-uri, de scris facturi, de pus la spălat, de făcut cumpărături etc.

Ziua 2 – Ziua de performanță. Va fi ziua al cărui scop este să crești. Așadar vei lucra la acel obiective al tău. Poate să fie un curs pe care vrei să îl lansezi, un workshop, un proiect pe care vrei să îl lansezi curând etc.

Ziua 3 – Ziua de inspirație, ziua mea preferată :D. Va fi ziua în care citești, te inspiri, îți iei timp pentru tine și pentru sufletul tău.

Știu că asta nu e atât de ușor de aplicat într-un job full time, însă eu le combin pe cele 3 într-o zi de lucru și le folosesc ca atare pe partea de Coaching. Am grijă să aloc timp dedicat pentru admin, performanță și inspirație, astfel încât să îmi fac cât de mult bine pot.

Ce zici? Ce idee te-a inspirat azi din cele de mai sus?

Asta e ce am avut azi pentru tine azi. Am ajuns deja la al cincilea articol din seria #remindyourself. Scopul acestor articole este să îți reamintească de faptul că tu ai toate resursele de care ai nevoie, e important doar să începi să treci la acțiune, astfel încât să faci să îți fie bine și să trăiești o viață pe care să o iubești.

Dacă ai nevoie de un partener de gândire care să te sprijine în procesul tău de schimbare, îmi poți scrie la contact@andreeanegoita.ro. Agenda pentru sesiunile individuale mai este deschisă până la sfârștiul lunii noiembrie.

Îți las și astăzi, trei întrebări, pe care le folosesc într-un proces de Coaching, întrebări care să te ajute să aduci mai multe claritate și focus în viața ta.

Ce îmi doresc, de fapt pentru mine?

Rezultatul deciziilor și a priorităților mele mă vor apropia mai mult de ceea ce îmi doresc cu adevărat?`

Cât de dispusă sunt să mă implic pentru a aduce claritate și ordine  în viața mea?

Până data viitoare, dream big and make it happen!

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *