De ce vrei să faci asta? M-au întrebat. Va fi obositor, mi-au spus. 
Pentru că vreau ca oamenii să învețe să se iubească, pentru că eu am încredere în oameni și în puterea lor. Pentru că știu că pot să fac o diferență. Nu, nu va fi obositor, le-am răspuns. Va fi copleșitor de bine și frumos.

Astăzi m-am întors din nou la facultate, pentru o altă sesiune de Coaching dedicată studenților. În timp ce data trecută am abordat teme precum succes versus eșec, astăzi ne-am reunit forțele (încât este atât de mult despre ei) și am vorbit despre cum să te vinzi în 30 de secunde și cum știi că ceea ce simți e exact ceea ce tu numești că e. În sesiune anterioară, le-am arătat diverse instrumente prin care să își seteze obiectivele într-un mod eficient, am ales cuvinte și imagini din Points of You (un instrument de coaching), cu ajutorul cărora am abordat diferit atât succesul cât și eșecul. La urma urmei, este vorba despre direcția în care te uiți. 
Pe lângă faptul că îmi place mult implicarea și determinarea lor, trebuie să recunosc că îmi place și mai mult că învăț și eu la rându-mi diferite lucruri, ceea ce îmi deschide și mai larg mintea, percepția și atitudinea. Mi s-a aprins un beculeț când am înțeles din sesiunea anterioară că este atât de important să știm să facem diferența între eșec și pierdere. Știam că dacă va fi să pierzi ceva în viață, șansele sunt mici spre deloc, pentru a recupera acea pierdere. În schimb, dacă ai un eșec, ai face bine să îți înveți lecția și să mergi mai departe. A fost revelator și pentru mine să conștientizez acest aspect. De acum înainte, pentru întâmplările din viață de unde nu pot culege lecții care să mi se potrivească, voi alege să cred că le-am pierdut. Punct. 
Feedback-ul lor de data trecută m-a facut să mă întorc: mă bucur că te-am întâlnit, îți apreciez pasiunea, ce sesiune frumoasă- a fost ca un semn de trezire pentru mine și minunatul îți mulțumesc, m-au făcut să mă gândesc că am făcut bine ce am făcut. Așadar, am revenit. Iar după întrebarea mai veniți?, de la sfârșit, este de la sine înțeles unde mă veți găsi în perioada următoare. 


În sesiunea de astăzi, pentru a-și construi un discurs de 30 de secunde, în care să se vândă cum știu ei mai bine, am avut la dispoziție câte un cuvânt și o emoție. Am invitat doi curajoși în fața clasei, care și-au prezentat discursul. Am folosit fericirea și încântarea. În ceea ce privește cuvintele, ei au extras a construi (build) și dincolo de (beyond), aș traduce eu. Mi-a plăcut să văd că și-au dat seama că atunci când vorbeau despre ei, vorbeau despre ceea ce fac, nu neapărat despre cine sunt ei cu adevărat. Avem de multe ori tendința de ne confunda cu propriile acțiuni, cu acel eu știu să fac asta și cealaltă. Mi-a plăcut și mai mult să văd că atunci când au avut ceva timp la dispoziție să își pregătească din nou discursul, cei doi curajoși au fost atât de frumoși și autentici. De asta au nevoie oamenii. Să fie ascultați, să fie ghidați și apreciați. Să audă că sunt în regulă așa cum sunt și că da, pot fi mai buni, dar într-un proces răbdător cu ei înșiși. Cei doi sunt acum pregătiți să negocieze pentru ei mai bine, încât știu exact ce vând acum.
Spre sfârșitul sesiunii, i-am rugat să îmi scrie două lucruri pe care ar vrea să le discute cu mine, dacă ar avea posibilitatea să facă asta, într-o sesiune de Coaching față în față. Când am ajuns acasă, primul lucru pe care l-am făcut a fost să citesc ce au scris. Am avut un sentiment de recunoștință și niște fluturi în interiorul sufletului de nu vă pot povesti. Vă spun și vouă doar câteva dintre lucrurile pe care mi le-au scris, să vi se facă și vouă fluturi în corp, nu doar mie 😊. Întrucât sesiunile s-au desfășurat în limba engleză, voi păstra cuvintele în această limbă. Să nu se piardă în traducere. Self-trust, how to gain trust, how to understand others and their emotions, how to understand emotional situations, emotional limits, how to find your purpose.


Oameni, voi vedeți? Știam eu că generația noastră nu este una plină de zăpăciți, așa cum ne numesc majoritatea. Noi vrem să avem încredere în noi, dar să fim învățați asta, noi vrem să îi înțelegem pe ceilalți și emoțiile lor, noi vrem să știm care sunt limitele celor din jur pentru a le oferi respect, noi vrem să ne găsim un scop, noi vrem să facem diferența. Aveți încredere în noi, oameni buni. Mai șchiopătăm uneori, însă mereu găsim puterea să stăm cu fruntea sus. 
Ce zi frumoasă. Ce meserie frumoasă mi-am ales și ce faini sunt oamenii. 
Mulțumesc, Univers. Ești minunat!

Sursa photo: https://unsplash.com/

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *